Gården er en gammel husmannsplass som tidligere lå under Frogner Prestegård. Tidligere het husmannsplassen Leiret, et navn som trolig oppstod rundt 1700. Dette på grunn av soldater som bodde ved elvesletta i teltleir da de var på øvelser og eksersis i et område sør for Heggtoppen. I 1889 ble gården solgt som et selvstendig bruk til Erik G. Leret, og fikk navnet Elvebakken Gård. Vi er tredje generasjons forpaktere av Frogner Prestegård og synes denne sammenhengen mellom gårdene er spennende.
Elvebakken Gård
En idyllisk plass i hjertet av Lier.
Om Oss
Lidenskap for god mat og drikke

Linda Marie Opsal
Eier
Ivan Hame
Daglig leder/eier
Sveinung Opsal
EierSvensefjøset
Lokalet for ditt arrangement
Svensefjøset er en opplevelsesrik gårdsdrift og selskapslokale i hjertet av Lier, hvor historie, natur og gode smaker smelter sammen for å skape unike arrangementer. Siden oppstarten har Svensefjøset ved ekteparet Sveinung og Linda-Marie hatt en klar visjon: å bringe folk nærmere lokalt landbruk og lokale matopplevelser. I 2016 kom Ivan Salem Hame inn som daglig leder og medeier. Ekteparet skjønte raskt at de hadde funnet en spesiell alliert i Ivan med sin genuine forståelse for deres ønske om å skape et sted som forener gårdsdrift, natur og kulinariske opplevelser. Ivans evne til å gripe deres visjon og omskape ideer til konkrete handlinger har vært avgjørende for Svensefjøsets utvikling. Siden han ble med i 2016, har han formet virksomheten til det levende samlingspunktet det er i dag. Ivan sørger for at alt fra gårdsproduktene til arrangementene bærer den autentiske følelsen av gårdsliv. Gården drives med lidenskap for bærekraft og en helhjertet tro på kortreiste produkter.
Gjennom arrangementer, omvisninger og matopplevelser inviterer Ivan, Sveinung og Linda-Marie gjestene inn i gårdslivet og inn i fortellingen om ‘Grønne Lier’, hvor gården er en stolt representant for det lokale landbruket.
Bryggeriet
Bryggeriet på Svensefjøset
Disko Brewing – bryggeriet på Svensefjøset. Her produseres det et variert utvalg tidløse ølsorter med karakter, glede og sjel, for de fleste anledninger. Ølet får du servert på fjøset.
Det er mulig å arrangere omvisninger, ølsmakinger, ølmiddag og andre ølrelaterte events for både bedrifter og privatpersoner. Ta kontakt for mer informasjon.