Elvebakken Gård

En idyllisk plass i hjertet av Lier.

Gården er en gammel husmannsplass som tidligere lå under Frogner Prestegård. Tidligere het husmannsplassen Leiret, et navn som trolig oppstod rundt 1700. Dette på grunn av soldater som bodde ved elvesletta i teltleir da de var på øvelser og eksersis i et område sør for Heggtoppen. I 1889 ble gården solgt som et selvstendig bruk til Erik G. Leret, og fikk navnet Elvebakken Gård. Vi er tredje generasjons forpaktere av Frogner Prestegård og synes denne sammenhengen mellom gårdene er spennende.

Om Oss

Lidenskap for god mat og drikke

Lag 2
Linda Marie Opsal
Eier
Lag 3
Ivan Hame
Daglig leder/eier
Lag 1
Sveinung Opsal
Eier

Svensefjøset

Lokalet for ditt arrangement

Linda-Marie og Sveinung Opsal, eiere av gården og grundere av Svensefjøset; Ekteparet Sveinung og Linda-Marie Opsal kjøpte gården i 2010. De har to barn, Sondre og Sigurd. Fra før av er Linda-Marie sykepleier og Sveinung selvstendig næringsdrivende som entreprenør.

Sveinung og Linda-Marie har alltid vært svært interessert i og lidenskapelig opptatt av god mat og drikke. Gleden man opplever ved å nyte mat og drikke i godt lag er så stor og universell at det er noe alle kan identifisere seg med. Samtidig som de var opptatt av å bevare gården som et tradisjonelt gårdsbruk, ønsket de å tenke alternativt for å kunne finne en levevei på gården, som er alt for liten til å kunne leve av kun jordbruk. Slik formet ideen seg sakte men sikkert, der uttrykket «veien blir til mens man går» virkelig er levendegjort i denne ide-og byggeprosessen. Utfra dette kom tanken om å være et sted der man uavhengig av anledning, får oppleve en varm og god gårdstemning, kombinert med nydelig mat og drikke. Råvarene skal være mest mulig lokale og kanskje til og med ureist. Det er grunnen til at de begynner å brygge eget øl.